Areola Pigmentering

Areola eller repigmentering av vårtgård är ett specialområde inom medicinsk kosmetiskt tatuering och kräver avancerad utbildning och erfarenhet.
Behandlingarna bidrar till att förbättra utseendet och självkänslan hos både kvinnor och män som genomgått bröstoperation eller har på ett eller annat sätt missbildningar med vårtgården.

Mikropigmentation tekniken kan ” skapa ” en bröstvårta efter bröstrekonstruktion , minimera uppkomsten av ärr  eller återställa en bröstvårta till att få naturlig färg och form.  Mikropigmentation i bröstvårtan och vårtgården kräver tillämpning av många olika tekniker och nyanser och vi rekommenderar alltid att endast utföra behandlingen genom mycket erfarna mikropigmentologer som har förvärvat stor skicklighet och kunskap inom detta specialområde. Nicole Nia har över 10 års erfarenhet inom detta område och utbildar även andra mikropigmentologer inom detta område.

Vidare så drabbas 100-tals kvinnor i Sverige av bröstcancer årligen. En kvinna kan överleva bröstcancer efter att ha genomgått mastektomi och återfå sin figur med en bröstrekonstruktion.

När man ska opereras eller har opererats för bröstcancer kan man vilja genomgå en så kallad bröstrekonstruktion. Det innebär att bröstet som tagits bort återskapas genom en eller flera operationer. Prata med din läkare om att få en rekvisition till oss på Medical Beauty House Sweden om du önskar en areola eller repigmentering av vårtgården i samband med din operation. Vi samarbetar med de flesta landsting och sjukhus i Sverige.

Om rekonstruktionen görs vid samma tillfälle som bröstcancern opereras bort kallas det för en omedelbar rekonstruktion. Om rekonstruktionen görs vid ett senare tillfälle kallas det för en sen rekonstruktion.

När nya bröst opereras in efter en cancerbehandling kan dock kan många inte känna sig naturligt rekonstruerade utan vårtgård.

Repigmentering bidrar till att förbättra utseendet och självkänslan hos både kvinnor och män som genomgått bröstkirurgi.